Олег Гелета до широкомасштабного вторгнення працював заступником директора – керівником відділу експертизи коштовного, напівдорогоцінного і декоративного каміння Державного гемологічного центру при Міністерстві фінансів України.

Має науковий ступінь кандидата геологічних наук і є членом-кореспондентом Академії будівництва України, - йдеться на фейсбук-сторінці ТрО.

Але після широкомасштабного вторгнення цей «статусний» чоловік насамперед згадав про те, що є ще й офіцером запасу Збройних Сил України (паралельно з навчанням на геологічному факультеті відвідував в університеті військову кафедру). Вивізши дружину й чотирьох дітей (на той момент усі вони були неповнолітніми!) з атакованої ворогом столиці до рідного Володимира, пан Олег добровольцем пішов до військкомату.

Вже понад півтора року він служить на посаді офіцера групи сил підтримки у Володимирському батальйоні Волинської бригади тероборони. Опікується питаннями радіаційного, хімічного та біологічного захисту особового складу. Звідсіля й колоритний позивний – «Іприт».

Пан Олег та його побратими-волинські тероборонівці вже протягом пів року успішно виконують бойові завдання на сході України.

– Перебуваючи тут, кожен з нас ще більше мріє про Перемогу й докладає максимальних зусиль для її здобуття! – каже «Іприт».