У Луцьку в останню путь провели 46-річного штаб-сержанта Юрія Петровського, який загинув у Миколаєві.

Відспівування полеглого воїна відбулося у п'ятницю, 29 вересня, у Кафедральному соборі Святої Трійці, повідомили на сайті Луцької міської ради.

Лучанин Петровський Юрій Антонович, 6 травня 1977 року народження, проходив військову службу за контрактом з 11 вересня 2019 року на посаді техніка обслуги обслуговування радіоелектронного обладнання інженерно-авіаційної служби авіаційної ескадрильї.

Штаб-сержант Юрій Петровський загинув 25 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в місті Миколаїв.

До спільної молитви за упокій душі спочилого воїна разом із духовенством, родиною, бойовими побратимами, небайдужими громадянами долучився секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко та заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.

Після завершення панахиди домовину з тілом захисника прощальною ходою пронесли Театральним майданом. Перехожі на знак подяки Юрієві за подвиг ставали на коліна. Біля фотостенда «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.

Поховають військовослужбовця на Алеї почесних поховань міського кладовища у селі Гаразджа.

Редакція ГІТу висловлює співчуття рідним і близьким загиблого.