Щорічно у другу суботу вересня Україна відзначає День фізкультури і спорту. У п'ятницю, 8 серпня напередодні свята у Луцькій громаді вшанували кращи«На жаль, спорт сьогодні – це діяльність ентузіастів, тому що на даний момент він не винагороджується так, як мав би винагороджуватися. Але ми віримо, що після нашої перемоги спортсмени матимуть значно краще матеріальне забезпечення. Хочу побажати всім вам перемог у спорті, перемог у житті і, звичайно, перемоги нашій Україні», – зазначив міський голова, пише сайт ВСН.

Під час урочистості спортсменів нагородили за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту міської територіальної громади, популяризацію олімпійського руху, професіоналізм, високі показники зі спорту вищих досягнень та з нагоди професійного свята Почесними грамотами та Подяками Луцького міського голови.х спортсменів, тренерів і всіх тих, хто присвятив своє життя фізкультурі та спорту.

Урочистості відбувалися у Волинському національному університеті імені Лесі Українки. З вітальним словом виступив Луцький міський голова Ігор Поліщук, директор департаменту молоді і спорту Луцької міської ради Володимир Захожий та ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось.

Ігор Поліщук у своїй промові зазначив, що Луцьк завжди відзначався високими спортивними досягненнями і подякував за це спортсменам та їхнім тренерам.

А ті, хто досягнув найбільших успіхів у спорті, отримали грошові сертифікати на суми 5 тисяч, 10 тисяч та 20 тисяч гривень.

Серед відзначених – призери чемпіонатів світу, Європи, учасники олімпійських ігор, тренери-викладачі спортивних шкіл, представники спортивних федерацій.