«Вежа через О» — це книга квінтесенція сенсів, образів, історій та сьогодення Луцька.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

«Це сталося! Ми довго чекали цього дня. У 2021 році було проведено першу Луцьку літературну резиденцію «Місто натхнення», резидентами якої стали популярні українські письменники: Оксана Забужко, Мирослав Лаюк, Любко Дереш, Катерина Калитко, Макс Кідрук. Наше місто надихнуло їх на написання творів, які увійшли до книги, передзамовлення якої уже стартувало.
«Вежа через О» — це квінтесенція сенсів, образів, історій та сьогодення Луцька. Ми сподіваємося, що кожен лучанин захоче її прочитати, аби ще краще зрозуміти місто, у якому живе. Адже як кажуть, збоку видніше, особливо, якщо збоку «дивляться» такі відомі автори сучасної української літератури. У кожного з них інше бачення, стиль, тематика, але усі вони пишуть про Луцьк. І це круто! Цікавою книга буде і гостям нашого міста, аби в найкоротші терміни пізнати його. А ще унікальними є ілюстрації, які дозволяють побачити під новим кутом як звичне, так і приховане, ну, і звичайно, дізнатися нарешті, чому ж Вежа через «О»», — йдеться на сайті.

Створення книги стало продовженням загальноукраїнської промоційної кампанії відкриття нового туристичного об'єкта — пам'ятки національного значення вежі князів Чорторийських, відреставрованої в рамках проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна», що реалізовувався Луцькою міською радою.

«Щиро дякуємо нашим партнерам київській креативній агенції «Баляндраси» та видавництву «Комора» за те, що ні війна, ні кордони, ні відстані не зупинили вихід у світ книги. Продовжуємо повертати свою історію. Далі буде...», - йдеться у повідомленні.

Книгу можна придбати за посиланням: https://lulitres.com/