Судили волинянина, який здійснив крадіжку з магазину на майже десять тисяч гривень. Крадій пояснив свої дії тим, що в нього відсутні гроші, адже він ніде не працює, а разових заробітків йому не вистачає.

Про це стало відомо з вироку Іваничівського районного суду, - пише ІА Волинські новини.

Крадіжка трапилася 7 січня близько 22 години. Уродженець села Стара Лішня Михайло Б. пошкодив ломом металеві двері магазину та проник в середину приміщення, звідки викрав продукти, алкоголь, цигарки та гроші. Загальна сума вкраденого – 9 тисяч 734 гривні.

Волинянин не заперечував своєї вини під час розгляду справи, повідомивши, що все викрадене майно поскладав у пакет і відніс до себе додому. Харчові продукти мав намір спожити сам, алкогольні напої та сигарети хотів продати, щоб отримати гроші. Свій вчинок крадій пояснив відсутністю коштів, бо він не працює та отримує лише разові доходи від випадкових заробітків. А заробленого на всі потреби не вистачає.

Відзначимо, що потерпіла не заявляла цивільного позову, а у вирішенні питання щодо призначення обвинуваченому покарання покладалась на думку суду.

Зрештою суд призначив крадію покарання у виді п’яти років позбавлення волі, яке замінив на два роки іспитового строку.

Фото з відкритих джерел