Книга«Воскресіння Атлантів» вийшла наприкінці минулого року і викликала низку позитивних відгуків серед перших її читачів, які розтягували роман на цитати. Її автор – військовий та журналіст Богдан Пташник.

Нещодавно відбулася презентація книги у Камені-Каширському, - пише газета «Полісся».

Богдан Пташник розповів, як працював над романом, наскільки складно йому було вигадати сюжет та героїв. А їх, до речі, тут надзвичайно багато, і через це роман порівнюють із відомим серіалом «Гра престолів».

«Так, у моєму романі чимало героїв, усі вони у війні. Але ця війна не за владу. Тут безліч епізодів, які я скопіював з реального життя, свого досвіду служби у війську. І, думаю, читач помітить у творі моє палке кохання до піхоти. Адже піхота — це елітарні почесні чорнороби, які виконують найважчу місію», — зауважив Богдан Васильович, спілкуючись із аудиторією, яка намагалася зрозуміти суть описаної ним війни.

До речі, автор, провівши паралелі між вигаданим світом, де воювали чотири королівства, і реальним, де у різні періоди, в різних країнах також воюють, зауважив, що перемога у війні завжди потрібна, по суті, лише гравцям, які затівають ці військові конфлікти. 

«Війна — це частина політики. Хтось каже, що це і економіка, але по факту вона є інструментом політики. І не завжди політик ставить за мету перемогу своєї армії. Вона йому не обовя’зкова. Але, як я пишу в романі, припинити війну не має змоги сторона, яка програла. «Це залежить лише від переможця. Без різниці, хто розпочав війну, на руках будуть носити того, хто її закінчить. Наївно сподіватися, що інші народи будуть вічно підтримувати жертву агресії лише тому, що на неї напали. Рано чи пізно всі, абсолютно всі втомлюються від війни. Хто забезпечить мир, з тим і будуть рахуватися. І не важливо, окупант він чи ні», — сказав Богдан Пташник.

Крім того автор зізнався, що в книзі викладені його погляди, які він вважає більш-менш правильними, а тому сподівається, що їх дотримуватимуться і його діти, для яких він і вирішив написати «Воскресіння Атлантів». Так, книга вийшла не дитяча. Тут описано багато відносин між людьми (керівником і підлеглим, чоловіком і жінкою, друзями і ворогами), тут йдеться про патріотизм. І саме це, на думку Богдана Пташника, може спонукати до гідних висновків.

Згодом Богдан Пташник планує написати продовження свого фентезі.

Головне фото: скриншот відео ТРК Аверс