У недільний вечір 24 березня, мешканці Копачівки зібралися на благодійний кіноперегляд під час презентації проекту «Кінозал «Простір-М» втіленого завдяки фінансуванню Європейського союзу в рамках конкурсу інфраструктурних грантів програми House of Europe.

Перегляд кіно у сільському будинку культури в Копачівці насправді не був чимось новим, адже із самого початку існування закладу у 1980-х роках тут була кіноапаратура, великий екран та систематично демонструвалися фільми. З часом, разом із занепадом приміщення БК, непридатною стала й кіноапаратура.

Коли ж заклад почали активно відновлювати, виникло бажання щодо перегляду різноманітного відеоконтенту. Спочатку це були вуличні кіноперегляди на екрані, пошитому зі звичайної тканини. Згодом з’явилася ідея зробити таке дозвілля більш якісним.

З ініціативи директора будинку культури Тетяни Панас, спільно з ГО «Площа Молоді» було написано проект під назвою «Кінозал Простір-М» на конкурс інфраструктурних грантів програми House of Europe від Європейського союзу. Відтак, вдалося отримали фінансування у сумі 200 057 грн. 

Завдяки цьому у приміщенні будинку культури облаштовано санвузол, якого там вже кілька десятків років зовсім не було, придбано якісну відео та аудіоапаратуру, а також замовлено якісний проекційний екран розміром 6 на 3 метрів. Окремо встановлено механізм для руху до нього. Втілення проекту тривало з грудня 2023 року до березня 2024 року. І вже 24 березня відбулася презентація.

Волонтери організації «Площа Молоді» ознайомили присутніх з кроками, які було втілено в рамках роботи над проектом. Після цього відбувався власне кіноперегляд.

Гості заходу могли придбати різноманітні товари на благодійному ярмарку, посмакувати безкоштовною кавою чи чаєм. Захід традиційно був благодійним і під час перегляду відеоряду зібрано 3 330 грн, які долучили до загального збору для місцевих військових.