Сьогодні, 25 березня, у Книгарні «Є» відбулась презентація книги Наталії Васильєвої «Після останньої крапки».

Модераторкою зустрічі стала Оксана Поліщук — передає репортерка ГІТу.

Наталія Васильєва — літературна редакторка, книжкова дизайнерка, авторка книжок та засновниця і головна редакторка видавництва «Відкриття», яке спеціалізується на роботах нових українських письменників.

Поговорили про її досвід, як видавниці та авторки книг, зокрема про новинку «Після останньої крапки».

Наталія поділилася історіями свого досвіду роботи верстальницею, коли вона починала свій шлях у видавничій справі.

Вона зізналась, що любила свою діяльність і знаходила у ній продух, як під час декрету, так і потім:

«Виходжу я з декрету у дитяче видавництво, потрапляю в офіс. Під ногами немає дитячих іграшок, ніхто тебе не смикає за рукав. Тиша, бо всі працюють і таке свято з дев'ятої до опів на четверту. Звісно, перший рік, я була в стані ейфорії, бо я працюю і ніхто мене не чіпає. Моя улюблена робота, я туди летіла».

Звісно, як поділилась письменниця, не обійшлось без вигорання. Проте після кількох років дослідження видавничої справи із середини та переосмислення власного досвіду, з'явились ідеї викласти це у книзі та створити власне видавництво.

«Тоді через книжку я зрозуміла, що для того, щоб не просто займатися тим, що ти любиш, а мати з цього реальний заробіток — треба робити видавництво», — розповіла Васильєва.

У лютому 2021 року жінка відкрила видавництво, попри страхи та невпевненість.

«Виявилось, що все я можу і таблиці, і екселі, і форми з грантами заповнювати. Особливо, коли маєш заробити гроші, щоб дати людям зарплату — така мотивація працює», — підсумувала видавниця.

У фіналі зустрічі Наталія Васильєва відповіла на питання та прочитала кілька своїх поезій. Після завершення усі бажаючі змогли придбати книгу «Після останньої крапки» та отримати автограф авторки.