З початку широкомасштабного вторгнення на Волині працює благодійний арт-реабілітаційний проєкт «Теплі долоні», який зігрів уже 800 дітей особливої долі. 

Про це повідомляє Волинська обласна державна адміністрація 

А саме – дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-ВПО, дітей, чиї батьки загинули на війні, дітей, батьки яких воюють на фронті, вихованців притулків та центру соціально-психологічної реабілітації.

Наразі триває 16-й заїзд, який влаштували для найменших мешканців області. Цього разу у таборі перебуває 50 вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Їх супроводжують 15 тренерів.

Варто зазначити, що до заходу залучили професійних спеціалістів: психологів, арт-терапевтів, спортивних тренерів, духівника, художників і майстрів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, а також медичних працівників.

Впродовж десяти днів діти отримують духовний, медичний та психологічний супровід і долучаються до різноманітних майстер-класів.

Основна ціль проєкту – подарувати щасливе дитинство в цей важкий для України час та наповнити життя дітей з важкими життєвими обставинами радістю, любов’ю, милосердям та позитивними емоціями.

Також важливим акцентом в програмі є зняття гострого стресу, соціалізація і адаптація дітей до нових життєвих умов.

Благодійний арт-реабілітаційний проєкт для дітей «Теплі долоні» організували ГО «ПЯТЕРНЯ» в Центрі Інтеграції «Замлиння» за підтримки благодійного фонду з Америки «Українського культурного гуманітарного інституту», БФ «Леся юа» та служби у справах дітей ОДА.

Вдячні усім партнерам за безцінну допомогу дітям, яку вони надають. Особлива подяка керівниці арт-студії «ПЯТЕРНЯ» Тетяні Мялковській, яка з початку війни проводить такі арт-терапевтичні табори.