З 11 по 25 березня державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля спільно з інспекторами Державної екологічної інспекції у Волинській області проведено рибоохоронні рейди на рибогосподарських водних об’єктах області.

Державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля складено 12 матеріалів про порушення природоохоронного законодавства. Серед них: 

5 порушень за ч.3 ст. 85 КУпАП;

4 порушення за ч.4 ст. 85 КУпАП;

Складено 3 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

До прикладу:

15 березня на Мар’янівському водосховищі біля с.Цегів Мар’янівської громади Луцького району громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – трьома сітками. В результаті чого зловив 45 екз. карася сріблястого. На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заподіяна шкода рибним запасам – 71 145 грн. 

 15 березня в ході обстеження озера Волянське Самарівської громади Ковельського району вилучено 10 сіток, загальною довжиною 570 м. Складено акт вилучення майна власник якого не встановлений. В природне середовище випущено 3 екз. щуки та 4 екз.плітки, чим попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 69849,46 грн.

20 -23 березня при спільно з працівниками прикордонної служби проведено рейди на водоймах Заболотівської громади. Так, при обстеженні озера Святе виявлено 10 знарядь лову - 8 риболовецьких сіток, довжиною 473 м та 2 ятері. В природне середовище випущено 1 екз. щуки, 7 екз. окунів, чим попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 46 159 грн. 

На водосховищі Турське на жителів с.Заболоття, с.Жиричі за перебування з забороненими знаряддями лову біля водойми складено 2 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП. 

22 березня при проведенні рибоохоронного рейду по р.Свинарка біля с.Хорів Володимирського району було виявлено майно, власник якого не встановлений – риболовецькі сітки в кількості 12 одиниць, довжиною 600 м, в яких знаходились живі водні біоресурси - 22 екз. карася сріблястого, 1 екз. щуки, 7 екз. окуня. Вилучені водні біоресурси випущено в природне середовище, попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 65351,18 грн. 

24 березня громадянин перебував на березі озера Засвінське Прилісненської громади з сіткою риболовецькою, яка знаходилась в пакеті в сухому стані. На порушника складено адміністративний протокол за ч.3 ст.85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову громадянин знищив власноручно шляхом порізу.

24 березня громадянин перебував на березі озера Глибоке Прилісненської громади з сіткою риболовецькою, яка знаходилась в пакеті в сухому стані. На порушника складено адміністративний протокол за ч.3 ст.85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову громадянин знищив власноручно шляхом порізу.

Також державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля було проведено спільні рейдові заходи зі службою державної охорони Шацького НПП щодо виявлення порушників природоохоронного законодавства на водоймах парку. В результаті яких з 11 по 26 березня з водного середовища були вилучені незаконні знаряддя лову - 23 ятерів і 24 сітки.

Довідкова інформація:

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: 067 360 7840