Відкриття закладу відбулося 11 квітня 2024 року. Приміщення капітально відремонтували та забезпечили необхідними речами коштом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі понад 2,5 мільйона гривень.

Про це повідомили на сайті Волинської ОВА.

Оглянула притулок й директорка департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Оксана Гобод.

За її словами, постраждалі від насильства можуть цілодобово перебувати в соціальному закладі та отримати кваліфіковану психологічну, соціально-побутову, соціально-медичну, інформаційну та юридичну допомогу. Фахівці таких закладів надають комплексну допомогу на основі оцінки потреб та індивідуального підходу до особи з урахуванням віку, статі, стану здоров’я та соціального становища.

До слова, у притулку облаштували чотири кімнати для проживання людей, їдальня та санвузол, а також кабінет для роботи персоналу та психологів.

Одночасно в притулку може проживати до 12 постраждалих осіб, а максимальний термін перебування в закладі – до трьох місяців.

Слід додати, що послугами Ратнівського притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі можуть скористатися не лише місцеві жителі, а й мешканці Забродівської, Самарівської, Старовижівської, Дубечненської тергромад та внутрішньо переміщені особи.

Контактний телефон притулку: 033 66 29 407.

Фото Волинська ОВА.