В Одесі військову академію очолив Герой України, генерал-майор Андрій Ковальчук з Волині.

Про це 12 квітня повідомили в установі.

«Призначення генерал-майора Андрія Ковальчука на посаду начальника Одеської військової академії є не лише важливою подією для самої академії, а й для всієї країни. Його винятковий досвід у військовій справі, відвага і відданість принесуть новий рівень в освітній процес та підготовку майбутніх офіцерів», – йдеться у повідомленні.

Звернення самого генерал-майора Андрія Ковальчука опублікували на офіційній фейсбук-сторінці оперативного командування «Південь»:

«Я пишаюся тим, що мав честь і довіру бути вашим командиром, бути командувачем славетного й норовливого Півдня. З впевненістю в нас і в наших з вами силах залишаюсь в єдиній армійській родині, і в вихованні молодих офіцерів впроваджуватиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою», - йдеться у повідомленні.

Що відомо про Ковальчука

Він очолив оперативне командування "Південь" у 2021 році. Раніше був першим заступником командувача Десантно-штурмових військами ЗСУ (2016-2021 рр.). На момент початку війни у 2014 році перебував на посаді начальника штабу 80-ї окремої аеромобільної бригади.

Андрій Ковальчук має статус Героя України та брав участь у миротворчих місіях у Косово та Ліберії. Брав участь у боях за Слов'янськ та Луганський аеропорт.

Довідково. Андрій Трохимович Ковальчук (нар. 28 квітня 1974, с. Щитинь Любешівського району Волинської області) – генерал-майор Збройних сил України, командувач Оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ.