Підприємство під час ввозу корейської косметики до України намагалось уникнути повної сплати мита та подало неправдиві відомості про товар.

Про це повідомили на сторінці Волинської митниці.

Українське підприємство під час ввезення косметики та одягу популярних брендів подав товаросупровідні документи з неправдивими відомостями одночасно щодо відправника, одержувача, найменування, кількості товару, необхідні для визначення його митної вартості. Волинські митники встановили цей факт у ході повного митного огляду вмісту багажного відділення невеликого бусика, який ввозив цей консолідований вантаж. Як наслідок, на склад митниці попрямувало майже 130 тисяч одиниць виробів корейської б'юти-індустрії. Попередньо, їхня вартість оцінюється у понад мільйон гривень.

Відповідно до ч.1 ст. 483 Митного кодексу, дії, спрямовані на приховування товарів від митного контролю шляхом подання неправдивих відомостей про них, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості предметів правопорушення з можливою їх конфіскацією або без такої. Реальну вартість тимчасово вилученого краму невдовзі визначить товарознавча експертиза, замовлена митницею у ході розпочатого провадження. Остаточні рішення у справі невдовзі прийматиме суд.

Фото: фейсбук-сторінка Волинської митниці