Міністерство культури та інформаційної політики визначило, що пам'ятник на честь радянських артилеристів не належить до нерухомих пам’яток України чи об’єктів культурної спадщини

Про це Суспільному розповіла начальниця відділу культури та охорони культурної спадщини управління культури, молоді, спорту та туризму Ковельської міської ради Ірина Горблюк.

Пам'ятник, а саме гаубиця 122 мм та дошка з викарбуваним написом, був встановлений ще в 1975 році. Нещодавно його демонтували працівники комунального підприємства «Добробут».

Мінкульт визначив, що пам'ятник на честь радянських артилеристів не належить до нерухомих пам’яток України чи об’єктів культурної спадщини

Відомо, що у Мінкульті розглянули лист виконавчого комітету Ковельради щодо того, аби «Пам’ятник на честь радянських воїнів-визволителів» та «Меморіал на честь робітників локомотивного депо, що загинули в роки громадянської та Великої вітчизняної воєн» в Ковельській громаді не заносили до Держреєстру нерухомих пам’яток України.

«5 березня це питання розглянула експертна комісія з питань обліку об’єктів культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики. Проєкт наказу в Міністерстві готується і після підписання буде розглядатися питання щодо демонтажу цих об’єктів», – додала посадовиця.

Фото: Конкурент.ua