23-річну волинянку, яку днями затримали у міжнародному пункті пропуску «Устилуг-Зосін» при спробі вивезти за кордон 14-річну дівчинку, помістили у слідчий ізолятор.

Про це повідомили у Волинській обласній прокуратурі.

За інформацією прокуратури, 23-річній жительці міста Ківерці Луцького району повідомили про підозру у торгівлі людьми, вчиненій за попередньою змовою групою осіб щодо неповнолітньої та малолітньої (ч. 2, 3 ст. 149 КК України).

Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Особу її спільника встановлюють.

Нагадаємо, 13 квітня правоохоронці затримали 23-річну мешканку Волинської області у міжнародному пункті пропуску «Устилуг-Зосін» при спробі вивезти за кордон 14-річну дівчинку.

За даними слідства, жінка, яка мала спільника в Італії, у соціальній мережі Instagram пропонувала неповнолітнім дівчатам поїхати на відпочинок за кордон. У грудні 2023 року вона умовила на таку поїздку 17-річну волинянку. За кордоном у неповнолітньої забрали паспорт та змусили надавати сексуальні послуги.

Якщо вину жінки буде доведено у суді, їй світить від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Раніше у Держприкордонслужбі повідомили, що упродовж двох останніх років 23-річна мешканка Волинської області, у співучасті з іншими особами, шукала молодих дівчат, які перебували в скрутному становищі та пропонувала їм високооплачувану роботу за кордоном. Надалі зловмисниця мала намір перевезти дівчат за кордон, де вони були змушені надавати інтимні послуги.