За матеріалами СБУ у Луцьку до 12 років в’язниці засудили «помічника голови адміністрації Кремінського району лнр».

Про це інформує пресслужба СБУ.

СБ України встановила, що 36-річний житель Кремінної (Луганська область) в умовах воєнного часу добровільно перейшов на бік ворога та почав активно співпрацювати з окупантами.

З квітня 2022 року колаборант неодноразово виступав на російських телеканалах, де зумисне спотворював факти та здійснював психологічний вплив для хибного сприйняття громадянами реальних подій.

У червні 2022 року зловмисник добровільно погодився зайняти посаду “помічника голови адміністрації Кремінського району лнр” в незаконно створеному окупаційному органі влади.

Колаборант почав виконувати функції пресслужби окупаційної адміністрації: забезпечував взаємодію зі ЗМІ, громадськістю, військовими органами та політичними партіями. Також продовжував виступати на російських телеканалах, палко підтримуючи державу-агресора.

Слідчі СБУ Волині провели досудове розслідування та зібрали достатню кількість доказів.

Суд визнав зловмисника винуватим за ч.2, ч. 6 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Колаборанта засуджено до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк 15 років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.