Дружина загиблого на війні військового Олександра Гапонюка із Каменя-Каширського Валентина просить президента присвоїти її чоловікові почесне звання «Героя України».

Відповідну петицію Валентина Василівна розмістила на офіційному інтернет-представництві президента України під номером 22/220382-еп.

Наразі під електронним документом уже підписалося майже 12 тисяч громадян. І для того, щоб глава держави розглянув прохання, залишилося зібрати ще майже стільки ж. Тож долучайтеся до голосування, вшановуючи цим світлу пам’ять земляка та висловлюючи свою вдячність за те, що мужньо став на захист Батьківщини, - пише газета Полісся.

Нагадаємо, Гапонюк Олександр був стрільцем кулеметного взводу 2 стрілецького батальйону 14 окремої механізованої бригади. Ще в серпні 2022 року під час мобілізації його призвали на службу і він протягом майже півтора року із честю і гідністю разом із побратимами боронив цілісність нашої держави.

На превеликий жаль, під час виконання бойового завдання на Харківщині, на Куп’янському напрямку, Олександр Петрович отримав поранення, несумісне із життям — останній день 2023 року став останнім днем у його житті. Волинянин героїчно поліг на полі бою, боронячи Україну. Його рідні пишаються ним та переконані, що і держава повинна гордитися таким захисником й відзначити його почесним званням.

«Я пишаюся своїм чоловіком, а діти — своїм батьком-Героєм. Він усе віддав за нас із вами, за вільну Україну та мир, віддав своє життя, маючи ще стільки планів та нездійснених мрій. Гапонюк Олександр Петрович справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду – «Герой України» (посмертно). Уклін та шана Героям, які загинули. Вічна пам’ять. Слава Україні!», — написала у зверненні до Зеленського дружина загиблого бійця.