Командувач Нацгвардії України бригадний генерал Олександр Півненко у неділю, 28 квітня, вручив командиру частини волинських гвардійців бойовий прапор

Про це повідомляє військова частина 1141 Національної гвардії України.

«За дорученням Міністра внутрішніх справ України, командувач Національної гвардії України бригадний генерал Олександр Півненко вручив бойові прапори командирам військових частин Нацгвардії, підрозділи яких виконують бойові завдання по захисту територіальної цілісності України», – йдеться у повідомленні.

Бойовий прапор отримав командир військової частини підполковник Володимир Олійник. Це почесний символ доблесті та честі, що визначає особливість бойового призначення військового підрозділу.

Бойовий шлях волинських нацгвардійців

Починаючи з 2014 року особовий склад волинських Нацгвардійців брав безпосередню участь у виконанні завдань в АТО та ООС на сході України. З початку повномасштабного вторгнення бійці виконували завдання на півночі регіону та поповнювали ряди штурмових підрозділів і надалі особовий склад продовжує виконувати завдання на східних напрямках.

Загалом, бойові прапори отримали 10 військових частин Національної гвардії України.

«Бойовий прапор є символом честі, доблесті й слави, що надихає покоління за поколінням, нагадуючи про величні подвиги минулих і сучасних героїв. Він закликає кожного військовослужбовця віддано служити народові України, мужньо, уміло та непохитно боронити Українську державу», – додали у дописі.