У Ковелі можна оглянути нову виставку «Монологи портретів» від місцевої художниці Анни Дідіцької.

Представлені картини створені у нетрадиційній техніці та дивують майстерністю виконання, - йдеться на сайті громади.

Анна – знана у нашому місті портретистка. Чимало її робіт знаходиться у приватних колекціях, адже вона із задоволенням пише портрети на замовлення. Ще в дитинстві захопилась малюванням, почала відвідувати художню школу. Пізніше навчалась у Волинському училищі культури і мистецтв. Сьогодні вона – вільна художниця, яка йде шляхом новизни. Відшукати гармонію та спокій – для неї є головним у творчості. Вона зізнається, що саме завдяки мистецтву їй вдалось навчитись терплячості, тонкого відчуття гармонії, помічати цікаві речі. 

Молода художниця вперше зважилась на персональну виставку, хоча створює портрети вже більше десяти років. Анна є активною учасницею колективних вернісажів. У них її роботи відразу привертали увагу відвідувачів, адже зображення вабили фотографічною схожістю та незвичною технікою виконання. Для передачі образів Анна Дідіцька використовує різні матеріали: олійні та акрилові фарби, туш, вугілля, текстурну пасту, поталь. Колористика більшості її робіт – монохромна, з градацією відтінків від чорного до білого. 

Світ не стоїть на місці – з’являються все нові технології, ці зміни кидають виклик і творчим професіям. Анна не лишилась осторонь цифровізації, вона захопилась створенням портретів за допомогою графічного планшету. Свої роботи відносить до «нетрадиційної техніки» та вважає їх мистецтвом, в якому не існує чітких правил та категорій.

Анна Дідіцька твердо впевнена в тому, що прийшов час відпустити свої творіння, тому вирішила надати виставці благодійного характеру. Вона оголосила про продаж картин, частину коштів від якого художниця планує передати на підтримку ЗСУ.

Виставку «Монологи портретів» можна оглянути у виставковій залі Ковельського історичного музею (вул. Незалежності,89). Експозиція буде діяти до 26 квітня.