Ударний гексакоптер Vampire, відомий як «Баба Яга», що наводить жах на окупантів, отримали бійці 54-го ковельського батальйону 100 окремої механізованої бригади.

Про це повідомив міський голова Ковеля Ігор Чайка.

«Радію, що цей складний і вартісний проєкт, який ми прийняли рішення реалізувати за кошти працівників Ковельської міської ради, успішно втілений. Перед відправкою «Баби Яги» на фронт ми зібралися колективом, щоб кожен, хто донатив, міг роздивитися сучасну техніку, яка допомагає нашим Захисникам нищити ворога. Дякую колегам за довіру та патріотичну позицію! Наша допомога військовим зараз надзвичайно важлива, адже це не лише технічне підсилення, але й моральна підтримка бійців: вони відчувають, що тил не забуває про них і працює для української армії», - зазначив очільник громади.

До слова, гексакоптер «Баба Яга» — це нічний ударний бомбардувальник. Дрони-бомбери військові застосовують для знищення техніки та арсеналів зброї противника в темну пору доби. «Баба Яга» піднімає до 20 кг вибухівки на висоту до 500 метрів та одночасно може скидати 4 снаряди. Влучити зі стрілецької зброї в цей гексакоптер практично неможливо.

Як зазначає Ігор Чайка, за листопад-березень колектив Ковельської міської ради зібрав 737 027 гривень. Вартість «Баби Яги» — 648 тисяч. Решту коштів витратятьна дрони, адже вони критично необхідні на фронті і забагато їх ніколи не буває.

«Сьогодні «Бабу Ягу» ми передали нашим хлопцям із 54-го ковельського батальйону 100 ОМБр, які тримають найважчу ділянку фронту на Авдіївському напрямку. На фото із «подарунком» для окупантів – командир взводу розвідки 100 бригади, ковельчанин Іван Трофімук. Окрім «Баби Яги» доправили нашим бійцям техніки на майже 6,5 мільйонів гривень. Придбали її за кошти бюджету громади. Деталі поїздки розповім згодом. Разом — до Перемоги!», - додав міський голова.