Випадки зафіксували у пунктах пропуску "Краківець" та "Устилуг".

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

На українсько-польському кордоні чоловіки намагалися підкупити прикордонників, аби виїхати за кордон.

За інформацією відомства, 17 травня у двох пунктах пропуску чоловіки призовного віку пропонували прикордонникам хабар, щоб їх випустили з країни. Тепер їм загрожує кримінальна відповідальність.

Учора прикордонники задокументували два факти надання подорожніми неправомірної вигоди у пунктах пропуску «Краківець» та «Устилуг».

Так, 33-річний житель Київщини мав намір виїхати до Польщі через пункт пропуску "Устилуг" на Волині, надавши на контроль "липові" документи. Коли інспектор виявив у паперах ознаки підробки, чоловік спробував "вирішити" питання та запропонував прикордоннику хабар у розмірі 2 тисячі доларів США.

За 500 доларів та 100 євро сподівався потрапити за кордон й 52-річний громадянин, котрий слідував на виїзд з України через пункт пропуску "Краківець". Чоловік не мав законних підстав для виїзду з країни в умовах воєнного стану. Аби йому не відмовили у пропуску через кордон, запропонував інспектору прикордонного контролю гроші.

В обох випадках прикордонники від хабарів відмовилися та поінформували співробітників Нацполіції про кримінальне правопорушення (ст. 369 ККУ "Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі").