У суботу, 18 травня, ковельчани знову зібрались на акцію «Не мовчи! Полон – вбиває», на яку їх покликали родини військовополонених.

Про це повідомили на сайті міськради.

Як відомо, увечері 16 травня 2022 року, Маріупольський гарнізон отримав наказ припинити оборону "Азовсталі" задля збереження життя особового складу.

Загалом оборона Маріуполя тривала 86 днів, 82 з яких у повному оточенні. Сотні військових, зокрема, бійців полку "Азов" досі перебувають у російському полоні.

Серед них - троє ковельчан Владислав Бакум, Андрій Богдан, Владислав Оксеньчук.

Два роки неволі, невідомості, розлуки з рідними. Увесь цей час ми не перестаємо чекати і сподіватись на повернення хлопців. Ковельчани виходять на акції, щоб і нагадати про цей страшний злочин росіян.

Також сьогодні, 18 травня, в Україні вшановують пам'ять жертв геноциду кримських татар та відзначають День боротьби за права кримськотатарського народу.

Рівно 80 років тому, 18 травня 1944 року, розпочалася депортація кримських татар й тривала до початку червня. Радянська влада силою вивозила татар з Криму у товарних вагонах до Сибіру та Середньої Азії, а їхнє майно конфісковувалось державою.

Лише наприкінці минулого століття кримські татари почали повертатися на свою рідну землю, однак нині зазнають репресій в окупованому росіянами Криму.

Ми маємо справу зі страшним ворогом, його цинізм не має меж. Ми не перестаємо вірити і сподіватись, що справедливість і здоровий глузд візьмуть гору.

«Не мовчи! Полон – вбиває».