Детективи ТУ БЕБ у Волинській області викрили осіб, які налагодили реалізацію контрабандних електронних сигарет та рідин до них.

Про це повідомили на сторінці ТУ БЕБ у Волинській області.

Встановлено, що жителі одного з прикордонних районів області організували нелегальний продаж підакцизних товарів китайського виробництва. Реалізовували продукцію через телеграм-канал, замовлення відправляли поштою.

Також під час слідчих дій було встановлено, що в будинку, де зберігався контрабандний товар, проживає працівник митниці.

За результатами обшуків житлового та офісного приміщень детективи БЕБ виявили та вилучили майже 8 тис. штук електронних сигарет, рідин до них, пристроїв для електронних випаровувачів, готівку, мобільний телефон та ноутбук.

Орієнтовна вартість вилучених підакцизних товарів становить близько 3,2 млн грн.

Наразі встановлюються шляхи потрапляння контрабанди в Україну, перевіряється ймовірна причетність працівників митниці до сприяння у переміщенні підакцизних товарів через митний кордон.

Досудове розслідування за ч. 2 ст. 201-4 Кримінального кодексу України (контрабанда підакцизних товарів) триває.

Оперативний супровід здійснюють працівники Управління детективів із стратегічного захисту економіки. Процесуальне керівництво – прокурори Волинської обласної прокуратури.

Фото: ТУ БЕБ у Волинській області