У Володимир-Волинському міському суді до 10 років позбавлення волі засудили молодшого сержанта, який у стані алкогольного сп'яніння застрелив командира відділення.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на рішення суду.

Як стало відомо з матеріалів справи, вбивство сталося ще 26 червня 2022 року у Володимирському районі, на території місця тимчасової дислокації стрілецької роти однієї з військових частин. За даними слідства, під час конфлікту нетверезий молодший сержант вистрелив з автомата у груди командира відділення.

На суді обвинувачений наполягав, що вбивство було не навмисним і постріл він здійснив з метою самозахисту. Молодший сержант розповів, що напередодні вживав і заснув у казармі. Після пробудження зустрів командира із яким у нього зав'язалася бійка. Автомат обвинувачений узяв біля ліжка. Патрон, з його слів, у нього зберігся зі стрільбищ. Після пострілу молодшого сержанта затримали інші військовослужбовці.

Чоловік заявив, що "дуже шкодує, що так сталося" і просив суворо його не карати. Дружина вбитого командира відділення під час засідання звернулася до суду із проханням застосувати до затриманого максимальну міру покарання.

За рішенням суду, молодшому сержанту зарахують у строк відбування покарання термін попереднього ув`язнення. Йдеться про майже 23 місяці, які він провів у СІЗО. Загалом його засудили до 10 років позбавлення волі.

Засудженого також зобов’язали сплатити дружині та дітям загиблого 1,1 млн грн компенсації.

Оскаржити вирок засуджений може у 30-денний строк.