31 травня на останньому дзвонику в Луцькому ліцеї № 28 зустріли директора навчального закладу Миколу Євтушина, який із перших днів повномасштабної війни захищає Україну

Як розповідає Суспільне, захисник приїхав до випускників та колег-вчителів із Донеччини.

Миколк Євтушин родом з Луцька. Йому 51 рік. Він воює на Авдіївському напрямку в складі 100 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ.

Аби потрапити на шкільні урочистості, зі слів Миколи Євтушина, спеціально просив у командування відпустку. Керівник ліцею зазначив, що за своїми учнями сумує. 

За освітою Микола Євтушин — вчитель історії, на посаді директора був два роки. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, приєднався до лав ЗСУ. На передовій, з його слів, старався підтримувати зв'язок зі своїми учнями.

"Якось вчити дітей історії і сидіти десь збоку було нелогічно. А тим більше мої два сини теж служать. То взяв таке рішення теж захищати Батьківщину. Були можливості — онлайн навіть на уроки виходив, старався всіляко підтримувати, навіть командування йде назустріч", — сказав захисник.

Директора під час навчального процесу учням не вистачало, розповіла випускниця Луцького ліцею № 28 Вікторія Задерей.

"Ми ним дуже пишаємося. Чесно — для нас це дуже приємно, що він захищає нашу країну, що боронить. Звичайно, не вистачало директора. Ну як ліцей без директора?! Ніхто його не замінить", — додала дівчина.

Загалом у ліцеї з посиленою фізичною підготовкою навчається 398 учнів, а випускників цього року 96, розповів виконувач обов’язків директора Валерій Полюхович.