За вчинення крадіжки та неправдиве повідомлення у поліцію про вчинення злочину волинянка отримала умовне покарання на один рік.

Вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд, - пише ІА Волинські новини.

Як ідеться у матеріалах справи, торік 4 жовтня в обідню пору обвинувачена Наталія Р. проникла до будинку сусіда, звідки викрала 16 тисяч гривень.

А через кілька годин вона звернулася до служби «102» з неправдивим повідомленням про викрадення належних їй коштів та золота.

Дії злочинниці кваліфікували ч.1 ст.383 та ч.4 ст.185 КК України. У суді жінка визнала вину, підтвердивши, що вкрала з будинку сусіда гроші, після чого звернулась на службу «102» і повідомила про таємне викрадення належних їй грошових коштів та виробів із золота, хоча крадіжки не було. Також зауважила, що добровільно відшкодувала шкоду потерпілому ще під час досудового розслідування.

Про Наталію Р. відомо, що вона народилася у селищі Рокині, заміжня, на її утримані перебувають четверо неповнолітніх дітей та повнолітня донька, яка має інвалідність з дитинства.

Зрештою суд вирішив призначити крадійці покарання у виді п’яти років позбавлення волі, яке замінив на рік іспитового терміну.