Небезпечну хворобу – нейробластому – маленькому Давидкові з Нововолинська діагностували рік тому. Упродовж року хлопчик отримував хіміотерапію. І переніс складне оперативне втручання, яке тривало майже 8 годин.

Через непросту локалізацію утвору та його структуру до команди фахівців Центру долучився кардіохірург Дмитро Бешлей, - повідомили Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Як зазначають медики, пухлина була величезних розмірів, маскувалась під інші захворювання, і потребувала багато зусиль мультидисциплінарної команди, щоб розпізнати її й обрати правильне лікування.

"Пухлина уразила велику ділянку, у пухлині були розташовані усі важливі судини нирок, печінки та інших органів черевної порожнини. Видалення такого утвору потребує злагодженої роботи цілої команди хірургів",- сказав Богдан Романишин, завідувач хірургічним відділенням ЗУСДМЦ.

Наразі маленький пацієнт після тривалого лікування та трансплантації кісткового мозку нарешті повернувся додому.

"Ми з радістю відпустили Давидка та його маму додому, адже небезпечної пухлини уже немає, і хлопчик впевнено прямує до одужання", - тішить новинами онкологиня Наталія Васільєва.

Батьки Давидка радіють, що синочок нарешті вдома. У лікарню вони приходять на щотижневі профілактичні огляди. І хоча попереду ще одна пересадка кісткового мозку, родина уже неймовірно радіє результатам лікування. Кажуть, що такими успіхами вони завдячують цілій когорті лікарів Центру: онкологам, хірургам, анестезіологам, кардіологам, трансфузіологам, лаборантам та ін.