Суд у Волинській області засудив до реального терміну ув’язнення зрадника, якого у 2020 році завербував резидент спецслужб рф.

Про це повідомили у Службі безпеки України у Волинській області.

За даними слідства, зрадник зливав інформацію про Луцький військовий аеродром. Для збору таких даних ексвійськовий намагався поновити контакти з колишніми та діючими військовослужбовцями аеродрому.

«Він вивідував інформацію про кількість та типи літаків, бойові припаси та озброєння, розміщення укриттів та розташування інженерних будівель на аеродромі. Усі зібрані дані він через встановлені канали зв’язку передавав агенту РФ - ексльотчику, завербованому ворожими спецслужбами. Останнього контррозвідники затримали у березні 2020 року на кордоні при спробі втечі. Згодом він був засуджений за державну зраду до 14 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Також цьогоріч у квітні Луцький міськрайонний суд виніс вирок і нашому фігуранту - поплічнику державного зрадника.

«Суд першої інстанції визнав лучанина винуватим за ч.5 ст. 27 ч.1 ст. 111 (пособництво у державній зраді) Кримінального кодексу України. Зловмисника засуджено до 12 років позбавлення волі», - зазначили в СБУ.

У Волинській обласній прокуратурі додали, що йдеться про 43-річного волинянина. Чоловік, який у свій час служив на Луцькому військовому аеродромі, погодився виконувати завдання завербованого російськими спецслужбами знайомого, також волинянина, та став частиною ворожої агентурної мережі.