Лісовий туризм на Волині – це вже тренд відпочинку. І унікальність нашої області. Мережа сучасних рекреаційних пунктів та екокомплексів набуває особливої популярності.

Для цього є кілька причин, - інформує ІА «Волинські новини».

Перша і головна. Це направду цікаво. Останніми роками лісівники не просто встановлюють альтанки та мангали у лісі. А розробляють поряд екомаршрути, де можлива екскурсія без гіда. Тут є канатні доріжки, ігрові зони та інформація, яка точно зацікавить кожного.

Рекреаційні комплекси нового зразка, які зараз будують в усій Україні, родом з Волині. У нас такі запрацювали ще в 2021 році. Ідею вніс та розвинув керівник лісівників Олександр Кватирко. І вона успішно прижилася та масштабувалася.

Друге – у час війни для багатьох стала закритою можливість відпочивати за межами регіону.

Тому розвиток місцевого туризму зараз особливо важливий. А де, як не в лісі, на Волині це робити найкраще? Хіба в поєднанні з озерами. Що лісівники також пропонують. Наприклад, у Згоранах Ковельського району рекреаційний комплекс створено біля озера. Поряд – спеціалізована екостежка, де передбачено місця для кемпінгу.

Така ж продумана локація і для інших «Лісовичків».

Крім того, розміщення над трасами, паркінги та навіть зарядні станції для електромобілів – ще одна суттєва перевага. Не кажучи вже про якісний сервіс та комфортні вбиральні.

А в Колках та на Маневиччині, де на суттєвому проміжку дороги немає автозаправних станцій, це єдине зручне місце зупинки і можливість випити смачну каву та замовити поїсти.

Третє. Для лісівників рекреаційні пункти – протипожежний захід. І це працює. Адже люди не йдуть в ліс палити багаття, якщо практично поряд із домом – зона рекреації.

На Волині загалом п’ять комплексів підвищеного комфорту. Тут можна отримати платні послуги.

Крім стандартних альтанок та майданчиків, лісівники пропонують смачну каву, грибну юшку та інші готові страви. Фактично – працюють ресторації в лісі. Також тут можна купити екопродукцію. Що саме – то ціла окрема історія.

А всі інші 113 зон відпочинку – абсолютно вільні для відвідування. І безплатні.

Єдина плата – прибрати після себе. І зберегти.

Сьогодні, у День захисту дітей, кожного юного відвідувача відпочинкового комплексу лісівники пригостили морозивом. І це точно гарні емоції, які малеча запам’ятає надовго.

Контакти та розташування лісових відпочинкових комплексів

  • Ковельський район, траса М-19, 98-й км: 0979047132;
  • селище Колки Луцького району, вулиця Грушевського, 2Г: 0676527700;
  • Оконське лісництво, кв. 9, виділ 31,32, 0680732186;
  • Володимир-Волинський район, село Житані: 0969847580;
  • Ковельський район, село Згорани, вулиця Шевченка, 58: 0980704172;
  • Луцький район, Ківерцівське лісництво, кв. 54, виділ 11: 0973795037.