23 червня з нагоди Міжнародного Олімпійського дня, у місті залізничників на стадіоні «Локомотив» заплановане масштабне спортивне дійство. 

Про це на засіданні коордради волинських самоврядців повідомив голова Волиньради, очільник регіонального відділення НОК України Григорій Недопад, - повідомляють у Волинській обласній раді.

«23 червня Ковель на один день перетвориться на олімпійську столицю України. Саме звідти стартуватиме Олімпійський вогонь, який естафетою буде переданий іншим країнам-учасницям Олімпійських ігор. Цей захід є надзвичайно відповідальним для Волині, ми маємо підтвердити реноме потужного спортивного регіону. Тому закликаю усіх голів громад подбати про участь своїх спортивних команд. Спорт на Волині має розвиватись, аби в майбутньому ми мали змогу приймати не лише всеукраїнські, а й міжнародні змагання», - наголосив Григорій Недопад.

Перший заступник голови регіонального відділення НОК України, депутат облради, очільник спортивної комісії Віктор Галан-Влащук інформував, що фестиваль відбуватиметься у чотирьох групах: міські ТГ, селищні ТГ, сільські ТГ та громади міст обласного значення. Види спорту у яких мірятимуться силами команди не професійні, а аматорські, це, зокрема: парковий волейбол, риболовний спорт, шашки, дартс, гирьовий спорт, бочча, а також командні змагання: «Тато, мама я - активна сім’я», «Козацькі розваги» та «Перетягування линви». Він також зауважив, що наразі свою участь підтвердили лише 19 із 54 громад. Відтак, Віктор Галан-Влащук наголосив на необхідності стовідсоткового залучення громад до участі в обласному фестивалі фізичної культури та спорту.

Фото РБК-Україна.