На Волині БЕБ упередило використання 13,45 млн грн на послуги з утримання та технічного обслуговування міжнародного автомобільного пункту пропуску через державний кордон України

Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки України.

На Волині один із центральних органів виконавчої влади планував використати 13,45 млн грн бюджетних коштів на послуги з утримання та технічного обслуговування міжнародного автомобільного пункту пропуску через державний кордон України. Проаналізували документацію компанії-переможця, аналітики Бюро економічної безпеки у Волинській області виявили низку ризиків.

Зокрема, вони встановили, що товариство не відповідає кваліфікаційним критеріям тендеру. Так, компанія не підтвердила досвід виконання аналогічних робіт, що є безумовною підставою для відхилення тендерної пропозиції. Скерувавши на адресу замовника рекомендаційний лист щодо виявлених ризиків, аналітики БЕБ наголосили на неприпустимості проведення некритичних витрат в умовах воєнного стану.

У підсумку замовник повідомив БЕБ про відхилення тендерної пропозиції підприємства-переможця та відміни відкритих торгів. У такий спосіб БЕБ упередило неефективне використання понад 13 млн грн бюджетних коштів.