У Луцьку судили пенсіонера, який виправдовував збройну агресію росії проти України та захоплювався путіним.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, - передає "Еспресо.Захід". 

Відомо, що з червня по вересень 2023 року лучанин під час усних та телефонних розмов зі знайомими неодноразово виказував підтримку антиукраїнським рухам. Згідно з документами справи, він називав правомірними дії росії в Україні та виправдовував окупацію.

Лучанин захоплювався російським диктатором путіним

Під час судового засідання прослухали вісім записаних телефонних розмов, на яких обвинувачений російською мовою висловлював своє ставлення до ситуації на передовій, захоплювався російським диктатором володимиром путіним та звинувачував Україну у підриві дамби на Каховській ГЕС.

Варто зазначити, що підозрюваний уклав зі слідством та стороною обвинувачення угоду про визнання винуватості і погодився сплатити штраф. Відтак у дохід державі він заплатить 17 тисяч гривень.

До слова, санкція ч.1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України) загалом передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.