Бабуся з двома малолітніми онуками із села Дубровиця, що потерпіли аж дві пожежі за добу, просять у краян матеріальної підтримки.

Галині Вакуліч 58 років, уже пенсіонерка. За цей час життя не раз стелило перед нею то білі, то чорні смуги… Але такого жаху, який довелося пережити 2 червня, ще не знала. Двічі за десять годин горіла її хата. Якщо після першої пожежі ще хоч щось вціліло, то після другої залишилися одні цегляні стіни, - пише газета Полісся.

«Уже чотири роки сама опікуюсь двома онуками, відколи померла їхня мама. Платонові зараз 7 рочків, Яні – 11. Батько про дітей не піклується. Усіляко було, але якось давали собі раду: завжди було що їсти, що одягнути, спали в затишній оселі…», — розповідає Галина Іванівна, давлячи в собі сльози від якоїсь несправедливості долі та горя втрати нажитого десятиліттями.

Погорільців прихистив наразі брат пані Галини, дім якого по сусідству. Але постраждалі не втрачають надії до холодної пори року відновити власну хату. Зрозуміло, що для реставрації їхніх ресурсів навіть приблизно не вистачить. Тому жінка звертається за допомогою до усіх небайдужих краян.

«Частину одягу встигли врятувати, щось ще дали люди. Тож наразі вистачає. А от із взуттям проблема – згоріло все. Тому будемо вдячні, якщо хтось зможе поділитися і літнім, і на перспективу зимовим взуттям на хлопчика 33 розміру ноги та на дівчинку 37-38 розміру. Не будуть зайвими канцтовари для школярів. Їсти загалом є що: маємо свою картоплю, принесли нам і макаронів. Скоро буде ще щось на городі, у саду. Але не відмовимося для різноманіття дитячого раціону від якоїсь консерви, печива. Бо купувати такі продукти зараз не можемо собі дозволити, заощаджуємо. Кожна гривня для нас важлива. Тож зрадіємо будь-якій підтримці. Згодом, коли буде захищене від негоди приміщення, знадобляться і якісь меблі. Можливо комусь захаращують двір залишки уже непотрібних йому будматеріалів, деревини, фарб тощо. Для нас вони можуть стати справді помічними й зменшити наші розходи», — каже Галина Вакуліч.

Не стоять осторонь її біди односельці та представники місцевого самоврядування: чим можуть допомагають. Доєднатися у допомозі можете і ви.

Приносити кошти, продукти та речі для потерпілої сім’ї можна за адресою, де вони тимчасово мешкають – с. Дубровиця, вул. Нова, 17 (Видричівський старостинський округ).

Охочі підтримати погорільців фінансово можуть також надсилати благодійні внески на картковий рахунок 4790 7299 3579 6250.

Сконтактувати з Галиною Вакуліч можна за номером телефону 093 721 50 06.