Від 25 травня у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків діє експозиція виставкового проєкту Галини Новоженець «Трансцендентний простір».

Галина Новоженець — професорка кафедри графічного дизайну Львівської національної академії мистецтв. Художниця працює в техніці олії та акрилу на полотні.

Як розповідає про проєкт сама авторка, вона малює непізнаний, ірраціональний, задетальний простір.

«Простір прадавній, для мене — сакральний, первісний. Я малюю входи, перехід із одного простору в інший, вертикалі та горизонталі, площини, які накладаються одна на одну», — описує вона.

У кольоровій палітрі її творів переважають: червоний, охра, чорний, золотий та блакитний. Усі вони прийшли до художниці поступово протягом багатьох років творчої діяльності.

На виставці представлені як деякі з останніх робіт, так і ті, що були написані пані Галиною 10-15 років тому.

Відвідувачі музею щиро захоплюються її картинами та зізнаються, що виставка їм до вподоби. Відзначають, що деякі роботи спонукають задуматись над плинністю життя, як от «Місто» та «Вікна. Композиція у синьому».

Одна з відвідувачок звернула особливу увагу на картину «Вечірнє світло» та поділилась своїми асоціаціями:

«Написана вона у 2016 році, ще далеко до повномасштабної війни. Проте я на цій картині побачила українське поле, яке засіяне пшеницею і маками. Ніби люди готуються до паски, тому що тут є українські елементи і тут війна, падають бомби, КАБи. Саме чорні квадрати — це ті вирви, які залишили після себе КАБи. Художниця можливо хотіла передати щось інше цією роботою, бо тоді таких активних бойових дій у нас не було, але дивлячись на неї, я уявляю саме це».

Експозицію проєкту «Трансцендентний простір» можна оглянути до 23 червня, музей радо прийме всіх поціновувачів мистецтва.