Начальника квартирно-експлуатаційного відділу одного з міст Волині та директора приватного підприємства викрили на обкраданні місцевого бюджету. Сума завданих збитків - понад 2,2 млн грн.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Торік восени квартирно-експлуатаційний відділ уклав 4 договори з приватним підприємством на ремонт приміщень, що використовуються для потреб одного зі збройних формувань регіону.

«На ці роботи було виділено субвенцію на майже 10 млн грн. Проте посадовець з підрядником вирішили частину коштів покласти до власних кишень. До актів виконаних робіт директор підприємства впродовж 2023 року вносив неправдиві дані: завищував вартість матеріалів, вписував роботи, яких насправді підприємство не виконувало», - йдеться у повідомленні.

За інформацією ДБР, начальник КЕВ підписував сфальсифіковані акти виконаних робіт, після чого кошти надходили на рахунки підприємства. Таким чином місцевому бюджету було завдано збитків на понад 2,2 млн грн.

Наразі начальнику КЕВ оголосили підозру у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України). Керівника підприємства підозрюють у службовому підробленні та привласненні майна (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України). Обом посадовцям загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Наразі триває розслідування. Правоохоронці встановлюють інші факти протиправної діяльності.