Волинянин завіз в Україну 7 іномарок загальною вартістю близько 2 млн грн. Під час перетину митного кордону декларував автівки як гуманітарну допомогу, а потім продавав через інтернет-платформи.

Про це повідомило Бюро економічної безпеки України, інформує Еспресо.Захід

На Волині завершили досудове розслідування щодо місцевого мешканця, який завозив в Україну автівки як допомогу для Збройних сил України.

Як розповіли у Бюро економічної безпеки України, детективи територіального управління якого провадили слідство, чоловік підшуковував автомобілі за кордоном та купував їх самостійно. Однак під час перетину митного кордону декларував автівки як гуманітарну допомогу, використовуючи для цього реквізити благодійної організації. А згодом продавав ці авто через інтернет-платформи. У такий спосіб фігурант завіз 7 іномарок загальною вартістю близько 2 млн грн. 

Під час обшуків детективи БЕБ вилучили 3 автомобілі на іноземній реєстрації та понад 5 тис.євро. На ці автівки та готівку накладено арешт.

Наразі волинянину повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 201-4 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду.