Директор Національного природного парку «Цуманська пуща», що на Волині, постане перед судом за збитки державі на 16,5 млн грн.

Про це повідомляє прокуратура Волині.

Зазначається, що прокурори спеціалізованої екологічної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в кримінальному провадженні про перевищення службових повноважень директором Ківерцівського Національного природного парку «Цуманська пуща», вчинення ним за попередньою змовою групою осіб незаконної порубки дерев на території природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, посадовець у липні 2023 року разом із власником одного із волинських деревообробних підприємств забезпечив незаконну порубку дерев на території заповідного урочища «Цуманська пуща», заподіявши державі збитки на понад 16,5 мільйона гривень.

Власника та директора деревообробного підприємства також обвинувачують у вчиненні за попередньою змовою групою осіб перевезення та зберігання незаконно зрубаної деревини, що спричинило тяжкі наслідки, та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 209 КК України).

Арештована в межах цього кримінального провадження деревина на суму понад 21 млн грн передана в управління Національному агентству України з питань розшуку активів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.