Борис з позивним «Флойд» – старший радіотелефоніст у першому батальйоні 100 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. Через деякий час після початку повномасштабного вторгнення він вирішив обрати місце для служби, де його навички та знання будуть максимально корисними.

Історію воїна розповіли на фейсбук-сторінці платформи Lobby X.

«Спостерігаючи за ситуацією в країні я знав, що рано чи пізно також буду зобов'язаний іти боронити свою землю. Тому вирішив, що краще піти туди, де від мене буде користь.
Випадково дізнався про платформу Lobby X, хтось із знайомих підказав. Обрав підрозділ та посаду, до якої мав відповідні навички. Так у війську я став зв'язківцем», – розповідає Борис.

Увесь процес мобілізації, каже Флойд, пройшов доволі швидко.

«Частина видала мені відношення, я пішов з ним у ТЦК. Процес був доволі швидким. Після оформлення у ТЦК та процедури ВЛК мене відправили на проходження базової загальновійськової підготовки, а потім уже в зону виконання завдань безпосередньо у частину. За пів року служби я також встиг пройти фахове навчання», – згадує воїн.

Нині боєць служить в першому стрілецькому батальйоні 100 ОМБр, куди і йшов з самого початку. Вже отримав посаду старшого радіотелефоніста.

«У найближчому майбутньому маю отримати посаду рівня командира відділення, а разом з нею — і звання молодшого сержанта.
У службі не шукаю, що важко, а що — ні. Просто виконую те, що від мене потрібно. Страхів та очікувань не мав і не маю. Армія все життя була біля мене, бо батько — військовий, тому і виріс у будинку, де були самі військові», – каже Борис.

Захисник зазначає: у війську є дуже багато посад і роботи, яку хтось має виконувати та мати для цього відповідні навички. Далеко не всі військові сидять у «посадках» та під обстрілами.

«Вважаю, що краще піти самому туди, де від тебе буде пуття, а не чекати, поки ТЦК відправить тебе рандомно, бо потрібно виконати план. Ваша платформа якраз і допомагає в тому, щоб люди самі знайшли собі місце служби», – додав він.

Обирайте посаду і підрозділ у війську на www.lobbyx.army