У неділю, 23 червня, на стадіоні у Ковелі запалили символічний олімпійський вогонь. Тепер він розійдеться усіма куточками України.

Про це повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

«Олімпійський вогонь урочисто запалили в Ковелі, він розійдеться усіма регіонами держави! Вперше саме Волині випала нагода і відповідальність відкривати Олімпійський День в Україні», – повідомив він.

Олімпійський вогонь запалили на відновленому стадіоні «Локомотив», де зібралася понад тисяча людей: професійні спортсмени та олімпійці, ветерани спорту і зовсім юні прихильники фізичної культури, представники регіональних осередків НОКУ з усіх куточків України, керівники національних федерацій із різних видів спорту, місцева влада і ковельчани.

«Сьогодні Ковель став Олімпійською столицею України. Для нас, волинян, і для мене особисто – це надзвичайно велика честь і відповідальність. Дякую президенту НОКУ Вадиму Гутцайту за цю можливість і високу довіру», – каже голова обласної ради.

У місті також стартував пройшов патріотичний пробіг «Воля до Перемоги», який присвятили пам’яті полеглих українських героїв, а у різних мікрорайонах тривав дитячий фестиваль з футболу «Футболоманія», участь у якому взяли понад 400 юних футболістів з усіх громад області.