Волинські прокурори повернули державі через суд 1330 га землі прикордонної смуги в області

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Органи Волинської обласної прокуратури продовжують роботу щодо повернення у власність держави земель оборони – прикордонної смуги уздовж державного кордону.

Скільки землі оборонного призначення повернули від початку повномасштабного вторгення

За даними прокурорів, від часу повномасштабного вторгнення російських військ в Україну до суду було передано 75 позовних заяв в інтересах держави до Самарівської, Литовезької, Рівненської, Вишнівської сільських, Любешівської селищної та Устилузької міської рад, Ковельської та Володимирської райдержадміністрацій. Відтак 101 земельну ділянку загальною площею понад 1500 га повернули у державну власність.

"Підставою для пред’явлення позовів слугувала неправомірна інвентаризація земельних ділянок, які розташовані між державним кордоном та смугою інженерно-технічних споруд і належать до земель оборони, як земель сільськогосподарського призначення, що зумовило їх вибуття із державної власності", – розповідають прокурори.

Відомо, що станом на 25 червня 64 рішення, що постановлені судом за результатами розгляду позовів прокурорів та набрали законної сили, виконані шляхом повернення 84 земельних ділянок площею 1330 га у державну власність.