Детективи Бюро економічної безпеки у Волинській області завершили досудове розслідування щодо мешканця Ковельщини, який організував нелегальний продаж електронних сигарет та компонентів до них без марок акцизного податку. 

Про це пише офіційний сайт Бюро економічної безпеки України. 

Під час проведення слідчих дій встановлено, що чоловік налагодив реалізацію підакцизних товарів. Зокрема він продавав електронні сигарети та рідини до них через телеграм-канал. Замовлення кінцевому споживачу відправляв поштою або доставляв особисто.

Детективи провели обшуки у помешканні фігуранта та автомобілі, яким транспортували контрафакт. Вилучено понад 4 тис. електронних сигарет, рідин до них, пристрої для електронних випаровувачів, готівку, мобільні телефони та автомобіль. 

Орієнтовна вартість вилучених підакцизних товарів становить близько 2 млн грн.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст.209 Кримінального кодексу України (незаконне придбання з метою збуту, зберігання, транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом).

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду. 

Оперативний супровід здійснювали працівники Управління детективів із стратегічного захисту економіки БЕБ у взаємодії зі співробітниками Управління СБУ у Волинській області. Процесуальне керівництво – прокурори Волинської обласної прокуратури.

Фото БЕБ.