У середу, 5 червня, на Волині діятимуть графіки погодинного відключення електроенергії (ГПВ).

Про це повідомили у «Волиньобленерго».

НЕК «Укренерго» встановило ліміт споживання електричної енергії на території Волинської області на 5 червня з 00:00 до 24:00.

У разі перевищення доведеного на область ліміту НЕК «Укренерго» можуть бути застосовані графіки аварійних вимкнень.

Графіки можна подивитися за посиланням.

«Волиньобленерго» отримало термінове розпорядження НЕК «Укренерго» на застосування графіків аварійного відключення (ГАВ) у Волинській області 4 червня о 21:24 (4 черги).

Протягом 15 хв після отримання команди регіонального диспетчера НЕК «Укренерго» «Волиньобленерго» змушене вводити у дію ГАВ і для підприємств, і для населення негайно та без попередження.

Спрогнозувати тривалість відключення неможливо. ГАВ тривають до наступного розпорядження на увімкнення від диспетчера «Укренерго».

Відключення почергово вводять по всій області.

Кожна черга ГАВ – це перелік ліній електропередач, що мають бути негайно відключені відповідно до того, скільки навантаження потрібно зняти згідно із розпорядженням НЕК «Укренерго». ГАВ – це не конкретні адреси споживачів та терміни відключення.

Енергетики змушені застосовувати ГАВ у разі несподіваного виникнення аварійного дефіциту потужності в енергосистемі і коли частота електричного струму впала нижче за 49,6 Гц.