Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав неодноразово судимого чоловіка винним у погрозі насильством та знищенні майна щодо судді

Про це йдеться у вироку суду, передає "Еспресо.Захід".

Згідно з матеріалами справи, обвинувачений - уродженець села Любешів Камінь-Каширського району, одружений, має п'ятьох дітей, інвалід ІІІ групи, раніше неодноразово судимий.

За даними слідства, 3 квітня 2023 року під час судового засідання по відеозвʼязку зі слідчого ізолятора, усвідомлюючи, що перед ним суддя, чоловік висловив погрозу насильством та знищенням майна (мовою оригіналу): "Да я скоро выйду, …. ты …… Я про тебя знаю больше чем ты думаешь… Не будет у тебя дома, понимаешь, овца ……. Я тебя сьем…", супроводжуючи це ненормативною лексикою.

Інцидент було підтверджено відезаписом засідання і показаннями очевидців. Також бвинувачений звертався до прокурора:

"Я за каждого сотрудника полиции знаю все, кто чем дишит, за судей даже знаю, я за все знаю…. Лучше мене не випускай, я тебе отвечаю…".

На суді волинянин не визнав своєї вини. З його слів, він був роздратованим через відмови судді у його заявах та клопотаннях, образив її з використанням ненормативної лексики, але ніяких погроз щодо знищення майна чи спричинення будь-якої іншої шкоди як їй, так і членам її сімʼї - не висловлював. Відтак просив виправдати.

Окрім того, згодом інший неповнолітній обвинувачений після судового засідання передав судді словесний привіт від "Хохла" (прізвисько цього рецидивіста у кримінальному середовищі). "Хохол" просив передати судді, що він вийде і всіх спалить.

Суд визнав чоловіка винним і призначив йому два роки в'язниці за погрози судді. Сукупно з попереднім терміном він отримав 15 років остаточного тюремного покарання.