З 30 травня по 2 червня у Києві тривали п’яті національні змагання «Ігри Нескорених». Серед 18 учасників з Волинської області, двоє нововолинців – Сергій Гордієвич та Михайло Соколян.

Про це повідомили у Нововолинській міськраді.

Сергій Гордієвич брав участь у двох видах спорту – стрільба з лука та настільний теніс. У своїй групі виборов І місце з настільного тенісу.

Михайло Соколян спробував свої сили у трьох спортивних дисциплінах – велоспорт, веслування на тренажерах та волейбол сидячи. З результатом 5 км за 9,6 хв, Михайло посів третє місце з велоспорту. З веслування – 5 місце із результатом 1167 м за 4 хв.

Загалом цьогоріч у змаганнях взяли участь 329 учасників з усієї України. Військовослужбовці та ветерани, які отримали травми, поранення або захворювання, пов’язанні з виконанням бойових завдань на фронті, продемонстрували справжню нескореність духу та довели, що їхня воля сильніша за тіло.

На вибір учасників було представлено 9 видів адаптивного спорту: легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диска), велоспорт, плавання, волейбол сидячи, баскетбол на кріслах колісних, пауерліфтинг, веслування на тренажерах, стрільба з лука та настільний теніс.

З національних змагань починається відбір команди на міжнародний захід з видів адаптивного спорту Ігри Нескорених, який пройде у лютому 2025 року в Ванкувері та Вістлері, Канада.

Протягом червня спеціальна комісія обере з усіх учасників 35 тих, хто представить Україну на міжнародному спортивному заході Ігри Нескорених 2025.

Фото: міська рада Нововолинська