Турист намагався ввезти до України взуття й автошини без сплати податків. Майно у чоловіка вилучили

Про це повідомляє Волинська митниця.

На посту "Устилуг" на Волині зупинили громадянина, який намагався ввезти комерційні партії брендового товару без належної сплати податків.

У багажнику чоловіка митники знайшли 43 кг нового взуття та одягу Nike, 70 кг автошин Michelin. Їхню вартість додатково встановить товарознавча експертиза.

Відповідно до ч. 2 статті 471 Митного кодексу недекларування товарів громадянами тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків їх вартості. Митники склали протокол та розпочали провадження в адміністративній справі.

"За умови сплати штрафу до державного бюджету в повному обсязі, у порушника ще буде можливість поміщення свого краму в режим імпорту з обов'язковим дотриманням заходів тарифного та нетарифного регулювання, в тому числі сплатою належних митних платежів. Сплата податків - такий же конституційний обов'язок громадян України, як і обов'язок боронити свою країну", - написали у Волинській митниці.

Там також нагадали туристам - у супроводжуваному водієм багажі без сплати митних платежів можна ввозити для особистого користування на особу не більше 50 кг товару вартістю не більше еквіваленту 500 Євро (крім підакцизних товарів).