8 червня у обласному центрі Волині відбулось прощання з колишнім директором КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» Олександром Кобисем.

Громадська панахида відбулась в обідню пору. Попрощатися із Олександром Юхимовичем до міського будинку панахиди прийшли родичі, друзі, колеги та знайомі.

Як сказав у своїй промові голова Волинського обласного об’єднання церков Євангельських християн-баптистів єпископ Ярослав Троць, пан Олександр був віруючою людиною не тільки на словах.

«Він мав певне місце, де сидів на службах, ми з ним спілкувалися. Він жив надією, вона стосувалась майбутнього, але життя складається так, що час не в нашій владі. Тому поки ми маємо час, нам треба використати його», —  зауважив пастор.

З його слів він особисто був знайомий з померлим і мав із ним, як дружні, так і стосунки на рівні керівників. Ярослав Леонтійович поділився своїми особистими спогадами про нього:

«Дуже важливо, що він не соромився приходити до храму і мав на це час —  це важливо для всіх керівників. Дякуємо Богу, що такі люди у нашій громаді були і є —  вони творять добру історію. Звичайно ми не всі досконалі, маємо недоліки, але одні люди відходять, приходять нові ц люди з ностальгією згадують попередніх. Я знаю, що він як батько, як господар дбав про своє підприємство, поліклініку».

Поховали Олександра Кобися на луцькому міському кладовищі.

Своїми спогадами про нього поділився також друг родини пан Олександр:

«Я виріс в його хаті, ми з Сашею, його сином, були друзями з дитинства. Я знав його більше 50-ти років. Знав його всяким: він був повчальним для мене, як батько, деколи міг пригрозити, дати справедливу настанову. Зараз я думаю йому легше, нехай з Богом спочиває».

Нагадаємо, 7 червня стало відомо про смерть стоматолога, який 19 років життя присвятив роботі головного лікаря Луцької міської стоматполіклініки.

Громадське інтерактивне телебачення приносить щирі співчуття рідним та близьким померлого.