У Колодяжненській громаді цього літа працюють 10 пришкільних таборів. До оздоровлення і дозвілля залучили 180 дітей.

Про це Суспільному розповіла керівниця управління гуманітарної сфери Колодяжненської сільради Лілія Осіпчук.

В минулому навчальному році навчалося 1 168 учнів, закінчило заклади освіти більше 68 учнів. Пришкільні табори є у 10 школах. Початкову школу ми не залучали в цьому році. Це соціалізація дітей, відволікає від тих подій, які відбуваються сьогодні в Україні, — говорить посадовиця.

Один із 10 таборів, які зараз працюють у Колодяжненській громаді — в місцевому ліцеї. Як розповіла вчителька Тетяна Москаленко, табір англомовного спрямування працює щодня окрім вихідних, з 9:00 до 12:00.

Маємо за списком 20 учнів, але інколи просяться більше діток. Тому що дітям є цікаво. Мета табору — як учні повинні послуговуватись іноземною мовою в побуті. І структура завдань зовсім не така, яка є на уроці. Ми тут більше як друзі усі, — сказала Тетяна Москаленко.

11-річну Кароліну Ківшину у табір привела бабуся. Дівчинка розповіла, що їй подобається вивчати іноземну мову разом із однолітками. Також школярі долучаються до ігор і конкурсів.

Діти вдома зайняті переважно мобільним телефоном або комп’ютером. А тут цікаво тим, що діти спілкуються різного віку. По-друге: закріплюють знання з англійської мови, — говорить бабуся дівчинки Тетяна Ківшина.

Окрім навчання у таборі проводять руханки, співають. 12-річний Арсеній Петрук два роки поспіль відвідує пришкільний табір. «Мені сидіти вдома не цікаво, — говорить школяр. — Влітку не має з ким погуляти. Я пішов в табір, поговорити з друзями».

Як розповіла директорка Колодяжненського ліцею, на випадок повітряної тривоги у навчальному закладі є укриття і генератор.

Довідково: з 3-го червня 2024 року у восьми громадах на Волині запрацювали 73 пришкільні табори. У них планують оздоровити 7 174 дитини віком від 7 до 14 років, розповіла Суспільному начальниця управління освіти й науки обласної адміністрації Наталія Матвіюк.