8 червня у Луцьку відбувся концерт Олександра Положинського та Івана Марунича, в рамках якого вони збирали гроші на допомогу ЗСУ.

Музична подія відбулась на перетині вулиць Лесі Українки та Кривий Вал. Будь-хто з лучан чи гостей міста міг долучитися, послухати улюблені хіти та задонатити, — передає репортер ГІТу.

Олександр та Іван своїм виступом закликали долучитись до збору на 2 антени Alientech deimox signal booster range extender, організованого волонтерським штабом «Ангар» для 103 бригади ТрО.

Як зазначили самі виконавці, ідея організувати подібний захід виникла спонтанно. Під час відпустки вони вирішили допомогти Збройним силам України.

«Ми вирішили, що концерт — це гарне поєднання, коли ми можемо зробити щось корисне і трошки розважити публіку. До того ж ми анонсували цей концерт фактично за кілька годин до початку, але зібралося багато людей і нам дуже приємно!», — розповів Іван Марунич.

Такий благодійний концерт музиканти організовують вже вдруге, раніше вони провели подібний у Києві, щоправда тоді він відбувався у форматі онлайн.

Нині, як каже пан Іван, вони з Положинським намагаються використати будь-яку можливість для підтримки ЗСУ:

«Музика допомагає зараз напряму військовим і добре, що є така можливість. Нажаль так буває не завжди, тому що Олександр служить у Збройних силах, от зараз у нього відпустка, він зміг вирватися. У нас певна кількість виступів запланована в тому числі на Сході, тому ми намагаємося усюди встигнути».

Також лідер гурту Karta Svitu пояснив, чому вирішили зібрати гроші саме за допомогою концерту:

«Як я помічаю останнім часом, концерти це найшвидший варіант акумулювати якісь притомні суми, бо зараз зборів багато і не треба забувати, що потреб стає все більше».

Під час виступу музиканти закликали людей донатити, а ті в свою чергу могли зробити пожертву, як готівкою так і онлайн, закинувши гроші на Моно-банку.

«Насправді, я думаю, що зараз головним заохоченням донатити для людей має бути усвідомлення: якщо ти живеш у відносно мирному місті — це найпростіше, що можна зробити у відповідь для наших військових», — стверджує Іван Марунич.

Після завершення концерту шанувальники мали можливість сфотографуватись із музикантами та отримати автограф.

Нагадуємо, що збір на 2 антени Alientech deimox signal booster range extender для 103 бригади ТрО продовжується, до нього можна долучитися за посиланням.