В українському парламенті вважають, що люди у віці понад 50 років ефективніші в економіці, аніж в армійських лавах

У Верховній Раді обговорюють питання зменшення мобілізаційного віку. Народних депутатів цікавить тема щодо ефективності використання військових у віці понад 50 років.

У коментарі “Інформатору” народний депутат Юрій Здебський, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, повідомив подробиці.

Він зазначив, що нині тривають обговорення щодо ефективності використання військових, старших за 50 років. Існує думка, що люди у цьому віці краще допомагатимуть економічній ситуації.

“Є така думка, що використовувати людей такого віку – неефективно”, – пояснив він.

У профільному комітеті, з його слів, обговорюється питання змін, щоб до війська призивали людей до 50 років. Водночас він пояснив, що зменшувати мобілізаційний вік нижче 25 років парламентарі наразі не планують.

“Ми слухаємо військових і стараємося знайти компроміс, який би дав результати”, – підсумував Здебський.
Зниження мобілізаційного віку в Україні – думка військових

В Україні мобілізаційний вік було знижено з 27 до 25 років, але й надалі лунають думки щодо подальшого зниження. Майор Родіон Кудряшов, заступник командира 3-ї ОШБр, вважає, що понизити мобілізаційний вік варто до 21 року. На його думку, потрібно розробити державні програми підготовки до служби учнів та студентів.

Він зазначив, що зараз відбувається багато реформ у застосуванні озброєння на передовій, включно з використання FPV-дронів. Військовий вважає, молоде покоління зможе швидше засвоїти інформацію щодо нових технологій.