9 липня у Книгарні «Є» відбулась зустріч із письменницею, книжковою блогеркою, засновницею «Літературного клубу Оксамитки», івент-менеджеркою видавництва «НК Богдан» Оксамиткою Блажевською.

Модераторкою події виступила Оксана Поліщук.

На події побувала репортерка ГІТу Альона Бєлова.

Письменниця завітала до Луцька під час своєї відпустки.

Вона мала змогу оглянути місто і відвідала кілька туристичних локацій, серед яких Замок Любарта, Окольний замок та будинок Голованя. При цьому Оксамитка зізналась, що найбільше їй запам'яталось чорничне морозиво у Луцькій Венеції.

Книжкова блогерка погодилась організувати зустріч із поціновувачами української сучасної літератури, яка отримала назву «Селфі з Оксамиткою».

Говорили про книги, блогерство та книжкові форуми, на яких Оксамитка започаткувала традицію робити селфі із письменниками. За рахунок яскравого образу дівчина одразу запам'яталася, а звичка робити селфі стала однією із її візитівок.

Не оминули в розмові й любов письменниці до капелюшків та довгих суконь. Часом люди асоціюють авторку із образом її книжкової героїні Елі, проте реальним прототипом стала письменниця Оксана Сайко.

Оксамитка пригадала, як у її гардеробі з'явився перший капелюшок і сукня до нього:

«Колись перед одним із фестивалів, тоді це був KyivBookArtFest, Валя Головань із мого клубу подарувала мені синій капелюшок. Вона хотіла подарувати бузковий, але такого не було. Я така була рада! Наступного дня зі Сполучених штатів приїжджає засновниця коронації слова Тетяна Логуш і привозить мені синю сукню. Отак мені підібрали образ».

Ще одною деталлю, яка вирізняє письменницю, стали оригінальні сережки ручної роботи у вигляді мініатюрних книжок із паперовими сторінками. Книжкова блогерка придумала для них застосування і почала на їх сторінках збирати підписи письменників.

Дівчина починала свій літературний шлях із написання віршів, публікувалася у збірках, газетах та журналах. Певний час своєї творчості присвятила еротичній поезії, а згодом зайнялася прозовими творами.

«Починала з мініатюр, писала оповідання, їх відбирали для участі у якихось конкурсах. Писала оповідання про свій досвід, у яких порівнювала маршрутки Києва і Одеси. Також писала романтичні оповідання», — розповіла письменниця.

Так поступово прозова творчість вилилась у перший роман «Еля».

Під час зустрічі авторка прочитала уривок із ще невиданого твору. Після чого відповіла на питання лучан.

Оксамитка Блажевська поділилась своїми фінальними враженнями:

«Зустріч вдалась, мені тут дуже сподобалося, бо я люблю говорити про книжки, а пані Оксана ще дуже цікаві питання ставила. Хоча ми не презентували мою книгу, але вели розмову про книжкове блогерство і все, що навколо книг — дуже цікаво!».

Наприкінці зустрічі всі мали змогу зробити селфі із Оксамиткою, придбати листівку та отримати автограф. Сама ж дівчина отримала автограф письменниці Олесі Максимець, який став вже 101-м на сторінках її сережок-книжок.